Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

HK választás afterfeeling

Azokra a rendkívül intelligens figurákra, akik úgy any... vélekedtek, hogy a csokival lettek megvéve a szavazatok, szót sem vesztegetnék, hiszen nekik az sem ért el az agyukig, hogy MINDENKI kapott, nem csak az, aki "jó helyre húzta az X-et."

Neptun

Felhívás kari tanulmányi versenyre

31 éve kollégista

Pszichodráma

Időkutatás

50 éves a Villanykar

Schönherz Kórus

Kaprun – Hiking Week 2004

KTH, avagy központosítás ezerrel

Külön ablak lesz pl. az indexleadásra. De tegyük fel, hogy összesen öt ablak tud majd ilyenkor foglalkozni az év eleji tennivalókkal. Vagyis egy perc/hallgató. De mint tudjuk, az emberek nem matematikai modellek alapján működnek, s semmi jogunk nincs feltételezni, hogy valóban egyenletesen érkeznek majd.

Somogyi Erzsébet (Rzsó), III. Info.

Talán nem mindenkinek kell bemutatkoznom, hiszen elég sokan ismerhetnek, akik kapcsolatba kerültek a szociális vagy a lakhatási támogatással. Mégis bemutatkoznék azok kedvéért, akik nem ismernek: Somogyi Erzsébet vagyok, harmadéves informatikus, az előző időszakban hallgatói képviselő, a Kari Diákjóléti Bizottság elnöke.

Az elmúlt választások után kezdetben a Tanulmányi és a PR Csoport környékén lehetett megtalálni engem, belekóstolgattam a KDJB munkájába is. Ez a "kóstolgatás" igen eredményesnek bizonyult, hiszen néhány hónapra rá, januárban én lettem a KDJB elnöke.

Az elnökváltás nem a szokásos körülmények között, elég hirtelen zajlott, ami komoly nehézségeket okozott. Minden nehézség ellenére sikerült maradéktalanul elvégezni a KDJB alapfeladatait, megoldani a felmerülő problémákat.

Az előző félév végén megkezdtük az addigi rendszer újjászervezését. Ennek első lépéseit már tapasztalhattátok a szociális támogatással kapcsolatban. Új, sokkal hatékonyabb adminisztrációs rendszert vezettünk be, aminek köszönhetően gyorsabbá és pontosabbá vált a munka, jelentősen könnyebbé vált a beérkező igen nagy számú pályázat kezelése.

Sikerült egyre jobb kapcsolatot és szoros együttműködést kialakítani az Érdekvédelmi Reszorttal, amelynek tagjai mind munkájukkal, mind adatszolgáltatással könnyítették munkánkat.

Kialakulni látszik egy lelkes mag, amely a napi feladatokon kívül az egyes nagyobb projectek koordinálását és az alapelvek előkészítését végzi. Ennek ellenére még mindig mutatkoznak emberi erőforrásbeli problémák, ezért a jövőben szeretnénk több embert bevonni a munkánkba.

Problematikusnak érzem, hogy még mindig nem kielégítő mértékű az információáramlás a HK, azon belül a KDJB és a hallgatók között. Sok hallgató nem, vagy csak alig lát bele az egyes folyamatokba, amely több konfliktus forrása. Szeretném elérni, hogy a jövőben az eddigi pozitív tendenciák erősítése mellett minél többen tisztában legyenek a KDJB feladataihoz tartozó tényezők hatásaival. Ennek eléréséhez elengedhetetlenül szükséges a Ti érdeklődésetek és az, hogy továbbra is hallgatói képviselőként folytathassam munkámat.

Támogatásotokat előre is köszönöm!