Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Filmszemle

Rövid hírek Házunk tájáról

Azért nézzétek meg a KIR-t is.

A német nyelvű képzés

Sporthírek

Objektum-orientált főzés

"...alternatív elnevezése az igénytelen konyhaművészet."

Kedves Új Diákjaink!

A Dékán úr köszöntője.

Élő olimpikon

Pondró

"Egy kisfiú és egy kislány kézenfogva..."

IAESTE Hungary

"Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete"

Rajzer Attila

Rövid hírek Házunk tájáról

A májusi kollégiumi díj 500 Ft-tal több lesz, tehát összesen kerek 5000 Ft. Az emelés csak egyszeri alkalomra szól, és azért van rá szükség, hogy a kollégium bejáratánál alkalmazott biztonsági őr bérét fedezzék belőle. A KKB április 7-ei ülésén határozott erről, amely döntés megho-zatalára (csak ebben az egyedi esetben) a Kollégiumi Küldöttgyűlés hatalmazta fel.

A Villanykari Felezőbál április 26-án kerül megrendezésre, a buli lebonyolítását a FeCat rendezői fogják majd segíteni. A szervezők idén is a másodévesek közül kerültek ki. A kreditrendszernek köszönhetően a felezők között különböző "évjáratú" emberek is előfordulnak; lassan érdemes elgondolkodni azon, hogy a felezést milyen eseményhez is kössük tulajdonképpen... Jelenleg az emberek saját megítéséle számít. ("Lássuk csak, vajon kb. mikor is fogok végezni...?")

A XXVIII. Csillagtúra időpontja: április 24., szombat. A túra jellegét tekintve hagyományos, ám érdekesség, hogy idén a rendezést elsősök(!) vállalták el. Természetesen régi túrarendezők közül is sokan segítik a munkájukat, de ez mégis bizonyára nagy kihívás a számukra. Mi pedig kíváncsian várjuk, hátha sikerül valami újdonságot kihozni a dologból. Reméljük, első Csillagtúrájuk legalább olyan emlékezetes lesz számukra, mint nekünk volt.

Az április 23-i hétvégének lesz egy másik fénypontja is: a pénteken este 10-től szombat este 10-ig tartó 24 órás foci (sajnos a Hauszmann utcai tornaterem nagy kihasználtsága miatt csak ekkor kaptunk helyet...). A rendezők csak remélni tudják, hogy a szerencsétlen egybeesés ellenére lesznek közöttetek vállalkozó szellemű sportőrültek. Jelentkezni a portán található jelentkesési lap kitöltésével és leadásával lehet, illetve e-mail-en a rozi@sch.bme.hu címen. "Fogadd el a kihívást, és gyere focizni!"

Ismét van a kollégiumban szervezett nyelvtanfolyam. Angol ill. német nyelven, alap -> közép ill. kezdő -> közép szintű tanfolyamok indulnak biztosan, a szakmai és felsőfokú kurzusok indulása a jelentkező alacsony száma miatt még bizonytalan. A tanfolyam ára 189 Ft/óra, ami elég barátságos összegnek mondható. A nyelvtanárok a már jól ismert Kecskés Katalin és társai lesznek, a helyszín (igen kényelmes megoldásként) itt a kollégiumban a Nyelvi terem (11. emeleti klubhelyiség). Nyelvvizsga-hiányban szenvedőknek azt hiszem, igen megfontolandó...

1999. március 30-án zajlott le a szokásos, tavaszi tisztújító Kollégiumi Küldöttgyűlés. A KGy-n megfelelő számú küldött vett részt (a létszám mindössze egyszer csökkent a határozatképességhez szükséges határ alá, de egy rövid szünet után a megfáradt küldöttek is visszatértek). Az ülés több, mint 6 órája alatt elhangzottak a KKB, a Schönherz Kollégiumért Alapítvány, a Schönherz Telekom, Sándor László, a Várklub Ellenőrző Bizottság és az MKB beszámolói előző éves tevékenységükről; szó (és döntés) volt aktuális kollégiumi kérdésekről, megszavazásra és bei(k)tatásra J kerültek az új KKB tagok és egyéb tisztségviselők, valamint sor került azok jutalmazására is, akik sokat tettek kollégiumunkért az elmúlt évben. Az eseményt a BSTV élőben közvetítette, így nem csak az ott jelenlévők lehettek részesei az eseményeknek. Érdekesség, hogy a KGy – heves hozzá-szólásokat követően – nem fogadta el a leköszönő KKB beszámolóját. A másik rendhagyó dolog, hogy a megválasztott KKB-ban a Kultúr Reszortnak nincsen képviselője (ebben az ügyben azóta történt változás). A KGy-n történtekről a 12. oldalon egy külön összefoglalóban olvashattok.

Újraszerveződik a Szitázó. A kör igen hasznos és közkedvelt szolgáltatása volt a kollégiumnak, ám tagok hiányában működésképtelenné vált. Most elsősök karolták fel az ügyét, terveik szerint nemsokára a régi szolgáltatásokkal áll majd a kollégium rendelkezésére.

Immáron eldöntött tény (persze mint tudjuk, ember tervez...): a Gólyatábor ideje augusztus 14-17., a helyszín a már tavaly is jól bevált Tata. A seniorok toborzása/felkérése ügyében az elsős nevelőtanárok fognak majd lépéseket tenni.

Még egy időpont: a kollégiumi Nyári Tábor augusztus utolsó hétvégéjén, 27-28-29-én lesz Balatonlellén, a BME üdülőtelepén.

Hamarosan kiírásra kerül a pályázat az öntevékeny körök és egyéb hallgatói csoportok számára a Balatonlellei üdülő férőhelyeinek betöltésére. Ide a tábor nyitvatartása alatt (augusztus) a prioritást élvező önkormányzati rendezvények (HK-k és kollégiumi bizottságok táborai, ill. gólyatáborok) mellett fennmaradó férőhelyszámban és időpontban biztosít majd helyet a pályázóknak az EHK.

(Elegendően nagy igény esetén valószínűleg mód lesz majd a Balatonkenesei táborra való pályázatra is.) A pályázatokkal kapcsolatban figyeljétek a faliújságokat!

A KSzK folyamatosan akciózik a hétvégéken. Már négy szint kilyuggatása és kábelezése készült el.

Új kör alakult a koleszban: az ötödik emeleten meg-alakították a Miaf@szér