Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Fejes Róbert (Sziffrid)

BME SZMSZ

BMgE

"... a rövidítés (BME) nem változott!"

Helyreigazítás

VBK – A laza kör

IgényVezérelt Fiúk

HK totó

"Mikor van nyitva a Dékáni Hivatal?"

A Villamoskari Hallgatói Képviselet

Bevezető

HK news

Gyenes Tamás (Tom), IV. Info.

F.A.Q.

– Ki az a Gyenes Tamás?

– Negyedéves informatikus hallgató, az Impulzus főszerkesztője, a Műegyetemi Sajtóklub alelnöke.

– Mit csinált eddig?

– Az elmúlt egy évben a PR csoport vezetése volt a feladata a Hallgatói Képviseletben, de tevékenysége azért nem korlátozódott erre az egy területre. Részt vett a TVSz kari kiegészítésének elkészítésében, és ő tartja karban a Hallgatói Képviselet web-oldalait.

– Mit akar csinálni a jövőben?

– A jövőben a HK stratégiai döntéseiben szeretne meghatározó szerepet vállalni, mivel úgy érzi, az Impulzusnál eltöltött három év és a másfél éves HK-s munka folyamán elég sok tapasztalatot szerezett – a PR csoport munkáját pedig a háttérből fogja segíteni, és átadja a vezetői szerepet egy fiatalabb HK-snak. A Hallgatói Képviselet web-oldalait szívesen szerkeszti tovább, és megpróbálja minél jobban az igényeitekhez igazítani. Ígérete szerint az Impulzusban továbbra is folyamatosan olvashattok majd HK-s híreket.

– Lesz ideje ezekre a többi munka mellett?

– Megpróbálja elérni, hogy a különböző területeken folytatott munka előnyként jelentkezzen (pl. impulzusos és HK-s – az újságba első kézből, pontosan kerülnek az egyetemi és kari hírek; egy webes cégnél dolgozik – karbantartja a HK webet). Úgy érzi, az egyetemen is sikerülni fog behoznia a viszonylag nagy tanulmányi lemaradást.

– Mit csinálna másképp a régi HK-hoz képest?

– Szerinte egy HK-snak a képviselet minden területét ismernie kell, és a munkát egyébként is sokkal jobb hangulatban végezhetik együtt, nem sok-sok kis csoportra osztva – még akkor is, ha ez kicsit több időt vesz igénybe. Természetesen (amennyiben a csoportrendszer a jövőben is megmarad) szívesen részt vesz a csoport-szintű munkában is. Ezenkívül nagyon szeretné, ha az EHK-hoz nem egy kliens-szerver architekturához hasonló kapcsolat kötné a HK-t (meg úgy általában mindenkit), ahol a szerver ráadásul egy hibás RAM-ú 386-oson futó NT.

– Miért jelölteti magát?

– Mert nagyon jónak tartja a társaságot, és esélyt lát arra, hogy ez a csapat a jó hangulat megtartása mellett képes lesz régen húzódó problémák megoldására. Egyébként meg rábeszélték.

E-mail cím: tom@impulzus.sch.bme.hu