Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Varga István, IV. Info.

Zaránd Miklós

Impresszum

Néhány adalék...

...a villamosmérnöki és informatikai tudományok poétikai előzményeihez Füstöss László tanár úr tollából.

Koncz Gábor

TDK Konferencia

Rejtvény

10 éves a vírus

"One Half"

Poén a Matávtól

"...csak úgy"

IQpa, vagy hogy is híjják...

Qltúrdélután – Ernest Hemingway

Aktuális ZOH!

A Schönherzben az utóbbi időben sajnos jópár lopás, betörés történt. Itt egy mobiltelefon, ott egy számítógép, amott egy pénztárca tűnt el. Előfordult, hogy a nyitott szobába mentek be, miközben a szobalakók aludtak, előfordult, hogy egyszerűen felfeszítették az ajtót. Közös érdek, hogy a koleszban mindenki fokozottan figyeljen az idegenekre – szomorú, de most már nem egyszerűen zavaró, ha egy ismeretlen benyit valami hülye indokkal, hanem gyanús. Az itt leírt eset csak egy a sok közül.

Tom

Ma du. 1 körül betörtek a szobánkba és elvitték a CD-deckemet és a szobatársam gépét. Szerencsére az egyik KKB-snak valahogy feltűnt a fickó, hogy üres táskával bejön, teli táskával kimegy. Rákérdezett, hogy mégis mi járatban, honnan hova. A fickó megpróbált olajra lépni, rövid üldözés, odaszorították a lépcsőnél lévő korláthoz, ott megpróbált elővenni egy bicskát, de rövid úton "hatástalanították". Volt egy bűntársa is, aki mikor látta, hogy gáz van, elsunnyogott valahova a házban, de aztán őt is elkapták.

Ami érdekes: egy céleszközzel egy pillanat alatt simán kinyitotta a bezárt ajtót, és miután elment, visszazárta!

Innentől kezdve úgy érzem, hogy maximum akkor érdemes bezárni az ajtót, ha őrt is állítunk elé. Ugyanis ilyen módszerek ellen csak akkor van esélye az embernek, ha valakinek véletlenül feltűnik a tolvaj és van "annyi vér a pucájában", hogy szükség esetén erőszakkal is megállítja.

Táltos