Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

A Schönherz Kolesz ajtaját ha bezárja...

"...semmiképp sem fordulhatnak elő lopások..."

Cím nélkül

Jósgép még mindig

Schönherz 40 éves öregtalálkozó

A hagyományokat felelevenítendő, lehetőség lesz megint "fényesíteni a szoborot".

Létezhet-e jósgép?

SPOT fény-képrejtvény!

Interjú Rónyai Lajos tanár úrral

HK news

Halasztott vizsgák – Közvélemény-kutatás – Következő tanév

Alkotói pályázatok

Villanymérnök, villanymérnök...

A csapból is ez folyik!

"I feel sorry for the Earth's population
cause so few live in the USA
at least the foreigners can copy our morality,
they can visit but they cannot stay"
(Bad Religion)

Ezen a hétvégén is otthon voltam, néztem tévét. Volt valami TV-shop műsor. Az egész idő alatt ki volt írva szépen a képernyő aljára a Kanadából meg az USA-ból hívható telefonszám, közben meg közismert színészek, popénekesek, meg mindenféle ismerős pofák tűntek fel. Megható történeteket meséltek, amelyek egytől egyig pont olyan hihetőek voltak, mint például az, hogy egy afrikai elefánt két hét alatt "bizonyítottan" negyven kilósra fogyott valami teától. De ebben a műsorban nem fogyókúráról beszéltek, hanem többek között egy tolószékes öreg néniről, akit egy ismeretlen hős mentett ki a tűzből ("érzelmes jelenet, de ne gondolj most bele, bár vannak ám ilyenek..."). Csoda, hogy nem röhögték el magukat! Kiírták azt is, hogy a vonalak már talán foglaltak, de ne csüggedjünk, mert a műsor után is élnek. Komolyan mondom, már csak az hiányzott, hogy az első harminc telefonáló további nyolc önélező kést és egy elektromos borotvát is kap ajándékba! De hát ez a műsor nem arról szólt. Gálaműsor akart lenni, amely arra ösztönzi az embert, hogy adakozzon az amerikaiaknak a Világkereskedelmi Központ meg a Pentagon elleni támadás visszacsinálására.

Nem sikerült nekik rávenni. Pedig a marslakók megtámadták az egész civilizált emberiséget. Biztos, hogy nem emberek voltak, mert akkor még én is nagyon szégyellném magamat, hogy egy fajból való vagyok ezekkel. (Majd ha bebizonyítod, hogy ember volt, akkor beszólhatsz!) De a civilizált emberiség majd megmutatja ezeknek a barlanglakó idegeneknek, meglátjátok! Jól lebombázzuk magunkat! Ez biztos hatni fog! Legalábbis az emberiség ezt várja a vezetőjétől. Az pedig enged a nyomásnak. Az afgánok összehívják a bölcseiket, ha fontos kérdésben kell dönteni. Az emberiség vezetője ellenben hallgat a népre, aminek a fele kétjegyű IQ-val bír. Na. Nem ám a tolószékes néni a tűzben: ez az, ami szánalmas!

Igazából ennek az ügynek nem kéne ilyen undorítónak lennie. Hiszen meghaltak az emberek ártatlanul. Sok lélek szállt el kedden, s kevés leli nyugtát a másvilágon. Én is találkoztam, úgy hiszem, nem is eggyel.

Beszéltem eggyel az Egry utcában, eggyel a Budafokin. Láttam valakit, aki a villamoson beszélt velük. Ők nem is értik. Nem baj, mosolygok.

TCHibo