Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Objektum-orientált főzés

"...alternatív elnevezése az igénytelen konyhaművészet."

Baleset

"A minap elütöttek egy kislányt a kolesz előtt."

Utcanevek nyomában

Goldmann György, a vasutas családból származó realista szobrászművész ugyanolyan szigorú volt másokkal, mint saját magával és munkájával szemben.

Kolesztöri

A 2001/2002. tanévi villanykaros tanulmányi versenyek eredménye

Életkép

Mi lesz veled, Szakkoli?

"...mit is csinál a Szakkollégium a Schönherzben, mik a céljai."

Lard

Címlappályázat

Japán, egy első benyomás

A méretek érzékeltetésére néhány adat: a vonalon csúcsidőben 2-3 percenként követik egymást a dugig tömött szerelvények, melyek egyenként is persze hosszabbak a pesti metrónál, a vonalon 29 megálló van, egymástól átlag 10-15 perc tempós sétányira, a nem túl lassú és egyébként halál pontosan közlekedő vonatoknak kb. 50 perc megtenni egy kört.

Regatta Objektív

2001. szeptember 22-én, szombaton a Műegyetem rakparton immár negyedik alkalommal került megrendezésre a Vodafone Duna-parti Egyetemek Regattája sportfesztivál.

A látványos evezősverseny a Duna Műegyetem, illetve Közgáz előtti szakaszán zajlott, a Szabadság híd és a Petőfi-híd között. Kormányos nyolcas egységekkel a Műegyetem, a Közgáz, az ELTE és a SE csapatai indultak. Az előfutam során evezős négyes egységekkel a SZIF, a SZIE és a PPKE indult. Emellett egy veterán futam is lebonyolításra került.

A regattát megtisztelte jelenlétével a Haller Ákos-Pető Tibor világbajnok evezős páros is. A verseny hallatlanul izgalmas volt, amit az is fokozott, hogy Haller Ákos, evezős világbajnokunk beült a Semmelweis Egyetem hajójába. A rendezvénynek a kellemesen napos, meleg idő is kedvezett, így a mintegy 5000 fő buzdítása közepette zajlott a rendkívül izgalmas verseny, melyen az eddigi "hagyományokat" követve ismét a Műegyetem csapata nyerte el a Vodafone által kiírt kupát. Második helyen – alig lemaradva – a Semmelweis Egyetem evezős nyolcasa ért célba, harmadik a Közgáz, negyedik az ELTE csapata lett. Idén először mérték a csapatok maximális sebességét is, ebben a "versenyszámban" is a Műegyetem diadalmaskodott 26,9 km/óra-s eredménnyel.

Szóba került, hogy a Regattát már jövőre nemzetközivé lehetne tenni, és a szervezés már most megkezdődött annak érdekében, hogy 2002-ben többek között az angliai Oxford-Cambridge evezős párharc legjobbjai a magyar egyetemek, főiskolák evezőseivel is összemérjék erejüket.

A szárazföldi programokon sem unatkoztak a résztvevők, hisz több versenyszámban mérhették össze tudásukat (streetball, labdarúgás műfüves pályán, darts, csocsó). A versenyszámokon elért eredmények összesítése után az idén először átadott Duna-parti Egyetem Bajnoksága a Vodafone kupáért vándordíjat a Dunaújvárosi Főiskola lelkes csapata vihette haza.

További vetélkedők is színesítették a programot. A hetes rúgó verseny során a vállalkozó szellemű próbálkozók dolgát az olimpiai válogatott kapusai nehezítették meg. Volt dekázó-, hárompontosdobó-verseny, de lehetett célba lőni, falra mászni, rodeózni is. A délelőtt folyamán kellemes hangulatban és intenzív testmozgással zajlott le Schobert Norbi egyórás fitnesz-programja, ahol Norbi minden tőle telhetőt megtett a másnapi izomláz érdekében.

Délután egy házibajnokság keretében megmérkőzött egymással a BME Diákközpont, a HÖOK, továbbá a FIDESZ parlamenti képviselőinek csapata, amelyet Áder János parlamenti házelnök úr is erősített.

Este DJ Dominique jóvoltából egy fergeteges buli, utcabál zárta az egész napos fesztivált.

A programok mindegyike a sportok, a testmozgás érdekeit szolgálta, és a szervezők remélik, hogy segítették az egészséges életmód népszerűsítését. A rendezvény megtekintése, valamint a szárazföldi programokon való részvétel mindenki számára ingyenes volt.

Tóth Sándor
főszervező