Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

VBK – könyv minden mennyiségben

Korsóavató Szakestély

Alkoholfogyasztás hatásai a gólyára, a rácsszerkezetek változásai és a termikusan aktivált folyamatok.

Téli Tábor 2003

Már a rektor is?

Eszed ezt az SZMSZ-t?

Az igazi Casanova

"...én szerenádozni nem voltam. Legalábbis..."

Főzőrovat

Schönherzes ajándéktárgyak kaphatók

Vers-elő (folytatás)

A liftes gyilkos

"..egy végső, halálhörgésszerű sikolyban tört ki..."

Kockafej rulez, jól

Köztudott, hogy az egyetem hatással van az ember bioritmusára. Az ember "elfelejt" enni, aludni, elhalasztja ezeket a mellékes dolgokat akkorra, amikor majd lesz rá idő. Aludni pl. majd lesz idő vizsgaidőszak után, most nem érek rá. De a Villanykar (tipikusan a Schönherz) szerintem különösen hatással van az ember "stílusára", gondolkodásmódjára, szokásaira.

Koleszunk egyik közkedvelt egyéniségének mostanában a "befordítalak a kernelbe" a leghatásosabb fenyegetése. Ha valami nem működik tökéletesen, akkor hazárdos. De legalábbis sztochasztikus a működése. A fiókba nem berak valamit az ember, hanem beinclude-ál. Nagy ivások után sem hányni szokott a villanykaros. Csak átirányítja a standard outputot. Lellén meg a pacalt olvastam Pascalnak séta közben. A múltkor pingpong-labdával csocsóztunk (először a mouse golyójával próbálkoztunk, de az túl kicsinek bizonyult), de ez nem bírta a gyűrődést. Ezt a villanykaros kolléga a következőképpen kommentálta: a labda elvesztette folytonosságát.

Felmerült bennünk, amíg a mouse-golyót lökdöstük, hogy a gépészek biztos csapágygólyóval csocsóznának. Inyléknél meg kidumpolt az égő.

A nagy "netes" már kézzel is ékezet nélkül ír néha (vagy mindig?). A szomszéd szobába is inkább áttalkol, és több ismerőse van IRC-n, mint egyébként. De megsértődik, ha egy napilapban egy aláhúzott szövegrészre bök, és az újság nem követi a linket.

Zenét hogyan hallgatunk? Számítógépről MP3-at. BTW, egyeseknek annyi MP3-uk van már CD-n meg winyón, hogy idejük sincs mindet meghallgatni. Amúgy is jönnek az újabbak.

Az egyik kolléga mesélte, hogy az előző napi buli milyen jól sikerült (a KVIF-es haverja meghívta inni - villanykarost meghívni inni, az agyam elszáll!), erre a másik haver: "...és mennyi volt a real-time beloggolás?" (Igen, arra volt kíváncsi, hogy mennyiért lehetett a helyszínen belépőt venni.) Loggolásról jut eszembe: Schönherz, 4. emelet. Ajtó előtt ember. Belerúg az ajtóba, majd egy "erisszé' má' be, b*meg" felkiáltással kér bebocsátást. Hátulról: ez a login script?

Hmmm. Mikuláskor attól a lökött Télapótól azt a feladatot kaptam, hogy énekeljek valamit, amit még nem hallottak tőlem, hölgyek társaságában is eldalolható, és van benne Zetor. Nem sikerült mindezeket összehozni... végül is elmondtam egy verset, úgyhogy megkaptam az ajándékomat, jól.

Tom