Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Péz pont hu

Így történik, hogy – a nic.hu példájával élve – az árvíztűrő.hu domaint feloldás előtt a klienseknek xn-rvztr-wqa0gx3bwi.hu formába kell konvertálniuk.

Velencei karnevál

Alkony

"...a természet alapjában véve unalmas."

Fair

10 éves a Villamosmérnöki Kar

Fürgerókalábak...

Boldog születésnapot, J.R.R. Tolkien!

Élménybeszámoló az "Egy rég várt ünnepély"-ről

Villanymérnök, villanymérnök...

Tudjátok meg

Vers

Mi is van a Schönherz tetején?

Medveczki Gábor (Medu), III. Info.

Immáron egy éve vagyok Hallgatói Képviselő. Ebben az egy évben a HK gazdaságisa voltam, dolgoztam a KDJB-ben, érintőlegesen a Tanulmányi Csoportban, valamint jó néhány project jellegű munkán. Idén pl. HGy-t szerveztem. (Én csináltam a nagy sikerű "Nem lesz Net!" plakátot. :-))

Ennyit a múltról. Terveim:

Nos vannak, sokan. Megközelítésem, úgy érzem és remélem, hogy elég egyedi, de nem szeretnék zsákbamacskát árulni, ezért most őszintén vázolom fel őket.

Kezdeném ott, hogy nem ígérek több ösztöndíjat, szoctámot, nem ígérem, hogy minden gonosz oktató meg lesz fegyelmezve, nem ígérem meg, hogy az egyetemen minden úgy lesz, ahogy az a hallgatónak a legkényelmesebb. Mert ilyen ígéretek a realitásérzék olyan fokú hiányáról vallanak, ami engem mindig megmosolyogtat.

Amit viszont akarok, azt nagyjából egy szóban tudnám összefoglalni. Korrektség! Korrektség a hallgató – hallgató viszonyban, korrektség a hallgató – HK, és a HK–hallgató viszonyban, és korrektség a hallgató – oktató viszonyban és viszont.

Hogyan akarom ezt megvalósítani?

– Kommunikáció: Bár ezt legszívesebben visszaszívnám, mert utóbbi időben hihetetlenül elcsépelt mottó lett. Félreértések elkerülése végett, nem arra gondolok, hogy az eddigi 4 helyen 12 plakát helyett mostantól mindent 40 helyen 120 plakátra teszünk ki. Aki ezt várja, az gondolkodjon el azon a kérdésen, hogy mi a különbség az egyetem és az általános iskola között. Sokkal fontosabbnak érzem, hogy azok, akiket érdekel az, ami a karon hallgatói érdekképviselet címen történik, minél jobban bele tudjanak látni abba. Mottó: "Ha valakit nem érdekel amit mondok, akkor engem sem érdekel, amit ő mond."

– Szemléletformálás I: Ezt a legnehezebb megfogalmazni. Mindenesetre el kell oszlatni az olyan jellegű téveszméket, hogy a HK egyetlen feladata, hogy egy adott személy minden érdekét képviselje, vagy ami még jobb vicc, kiszolgálja. A kari HK 14 megválasztott képviselőjének és összes többi aktivistájának kötelessége az, hogy a kar kb. 4000 hallgatójának kollektív jogait gyakorolja, érdekeit lehető legteljesebb mértékben képviselje.

– Szemléletformálás II: Személyesen az egyik legnagyobb kihívásomnak érzem, hogy meggyőzzem a hallgatókat arról, hogy a minden átgondolt alapot nélkülöző anyázás és a pályát tévesztett jogászhallgató emulálása bármennyire is divatos dolog manapság, nem igazán igényes formája a demokratikus jogokkal való (vissza)élésnek. Főleg nem akkor, ha ennyi "aktív" és gondolkodó, a demokratikus jogainak természetével tisztában lévő embert minden éven bottal kell kiütni a gépe elől, hogy meglegyen annyi szavazat a választásokon, ami az új HK felállásához kell.

– HK arculat átalakítása: Bár ezt rosszul esik kimondani, de sajnos nagyon szükség lenne rá, hogy a HK ne spontán módon kialakuló arculatot teremtsen magának. Mert az elmúlt évek bebizonyították, hogy a Villanykaron spontán módon nem tudott egészséges légkör, hangulat kialakulni a HK körül. Ez pedig fontos oka lehet a szervezet, a munkájában részt vevő emberek sokszor téves megítélésének.

Sokan most valószínűleg meglepve tapasztaljátok, hogy nem tartok szükségesnek radikális átalakításokat a szervezet működésében. Ez pontosan így van. A kifelé és a befelé irányuló kommunikáció javításán, az