Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Zaránd Miklós

Életem története

Borbély Zsolt, III. Info.

Hogyan főzzük meg a barátnőnket

Ultimate levlista-guide

Fontos, hogy mindig őrizzétek meg higgadtságotok, ne írjatok indulatból (vagy részegen, ugye? :-)) levelet, nagyon bántó lehet egy-egy eltúlzott szó is.

Sztriptíz (test)közelből

Ötödéves...

Extrapoláció

Aranyásó Filmklub

A Villanykar új virágai

HK news

November 7-én került sor az új HK alakuló ülésére. A HÖK elnöke és egyben a HK koordinátora ismét Somogyi Erzsébet lett.

A Villanykar EHK-s képviselőinek megválasztása egy héttel később, november 14-én történt meg. Eszerint Süveges Péter és Gyenes Tamás képviseli az elkövetkező egy évben az Egyetemi Hallgatói Képviseletben karunk hallgatóit.

HK-saink és impiseink részt vettek az idei Műegyetemi Nyílt Napon és az Educatio 2001-en. Az előbbi a már évek óta megszokott sikerrel, míg az utóbbi meglehetősen mérsékelt eredménnyel zárult.

A 2001. november 26-ai Egyetemi Tanács ülésen megerősítő döntés született arról, hogy szükséges egy jól működő központi tanulmányi adminisztráció létrehozása. Ez a tervek szerint a Központi Tanulmányi Hivatalban manifesztálódik. A témával részletesebben foglalkozunk következő számunkban.

Az előző egész tanév OHV-ját idén is egyben adjuk ki, várhatóan a jövő év elején. Hosszabb távon szeretnénk visszatérni az OHV félévenkénti kiadásához, hiszen az évenkénti megjelentetés csak egy, a feldolgozás hiányosságai miatti kényszermegoldás.

A Kari BME és Kari Jutalom pályázatok eredménye a következő számban lesz megtalálható. Sokan beadták a Kari BME pályázatot az eféléves teljesítményükre (pl. a kari TDK-n elért helyezésükre) hivatkozva. Fontos, hogy a Kari BME pályázat esetén az előző féléves munka számít, így emiatt sok pályázatot kénytelenek voltunk elutasítani. Ezeket a teljesítményeket természetesen fogjuk tudni értékelni a következő félévi pályázaton.

A Deutsche Telekom pályázatot hirdet negyedéves villamosmérnök és informatikus hallgatóknak "Minőségi beszédátvitel IP és PSTN hálózatokon" témakörben. Beadási határidő: 2002. február 15. A kiírás ügyében Dr. Fodor Bálintné főelőadóhoz (V1 fsz. 15.) lehet információért fordulni.

Vizsgaidőszaki tanulmányi problémáitokkal forduljatok nyugodtan a Hallgatói Képviselethez: hk@hk.sch.bme.hu!

Tom