Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Kölykök! Fizessetek!!!

Virgin Steele

"For best result play at maximum volume!"

Mi mennyi?

Kari Tanács

Tíz éves a BEST

Pályázat külföldi szakmai gyakorlatra

Gólyabál

...ruhatárnál spontán kialakult kulturális színpad...

Interjú

... mi elmentünk, és csináltunk velük egy riportot

Kék Osztriga

Amit a nyelvvizsgáról tudni kell

"A nyelvvizsga letétele nem kötött az óralátogatáshoz."

HK news

November 7-én került sor az új HK alakuló ülésére. A HÖK elnöke és egyben a HK koordinátora ismét Somogyi Erzsébet lett.

A Villanykar EHK-s képviselőinek megválasztása egy héttel később, november 14-én történt meg. Eszerint Süveges Péter és Gyenes Tamás képviseli az elkövetkező egy évben az Egyetemi Hallgatói Képviseletben karunk hallgatóit.

HK-saink és impiseink részt vettek az idei Műegyetemi Nyílt Napon és az Educatio 2001-en. Az előbbi a már évek óta megszokott sikerrel, míg az utóbbi meglehetősen mérsékelt eredménnyel zárult.

A 2001. november 26-ai Egyetemi Tanács ülésen megerősítő döntés született arról, hogy szükséges egy jól működő központi tanulmányi adminisztráció létrehozása. Ez a tervek szerint a Központi Tanulmányi Hivatalban manifesztálódik. A témával részletesebben foglalkozunk következő számunkban.

Az előző egész tanév OHV-ját idén is egyben adjuk ki, várhatóan a jövő év elején. Hosszabb távon szeretnénk visszatérni az OHV félévenkénti kiadásához, hiszen az évenkénti megjelentetés csak egy, a feldolgozás hiányosságai miatti kényszermegoldás.

A Kari BME és Kari Jutalom pályázatok eredménye a következő számban lesz megtalálható. Sokan beadták a Kari BME pályázatot az eféléves teljesítményükre (pl. a kari TDK-n elért helyezésükre) hivatkozva. Fontos, hogy a Kari BME pályázat esetén az előző féléves munka számít, így emiatt sok pályázatot kénytelenek voltunk elutasítani. Ezeket a teljesítményeket természetesen fogjuk tudni értékelni a következő félévi pályázaton.

A Deutsche Telekom pályázatot hirdet negyedéves villamosmérnök és informatikus hallgatóknak "Minőségi beszédátvitel IP és PSTN hálózatokon" témakörben. Beadási határidő: 2002. február 15. A kiírás ügyében Dr. Fodor Bálintné főelőadóhoz (V1 fsz. 15.) lehet információért fordulni.

Vizsgaidőszaki tanulmányi problémáitokkal forduljatok nyugodtan a Hallgatói Képviselethez: hk@hk.sch.bme.hu!

Tom