Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

A csapból is ez folyik!

"Igazából ennek az ügynek nem kéne ilyen undorítónak lennie."

Ősszel

"Átok"

Japán, egy első benyomás

A méretek érzékeltetésére néhány adat: a vonalon csúcsidőben 2-3 percenként követik egymást a dugig tömött szerelvények, melyek egyenként is persze hosszabbak a pesti metrónál, a vonalon 29 megálló van, egymástól átlag 10-15 perc tempós sétányira, a nem túl lassú és egyébként halál pontosan közlekedő vonatoknak kb. 50 perc megtenni egy kört.

Koncertajánló

Halálmetál ősszel és télen.

EHK-tükör

"...információs rovat..."

Étteremajánló

avagy hova menjünk enni: Bécsiszelet vendéglő

Kultúros hírek

Műegyetem–Siemens együttműködés 2003-ra

Hallgatói Képviselet 1999/2000

Cím nélkül

IAESTE Hungary

Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete

A Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete (IAESTE - Hungary) a 63 tagországból álló IAESTE magyarországi szervezete, mely 1982-ben kezdte meg működését a Budapesti Műszaki Egyetemen.

A szervezet a BME hat karán képviselteti magát Helyi Bizottsággal, és a Nemzeti Bizottságának székhelye is itt volt. Ez utóbbi már a MTESZ székházban található, miután az Egyetemi Hallgatói Képviselettel többszöri egyeztetés után sem sikerült közös megállapodásra jutnia.

A Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete teljes egészében hallgatók által működtetett, kiemelkedően közhasznú, non-profit, politikamentes szervezet. 250 fős tagságunk 16 helyi bizottságba szerveződve végzi munkáját az ország számos felsőoktatási intézményében.

Egyesületünk alapító tagja a Nemzetközi Szakmai Diákszervezetek Közösségének (NSZDK), mely a szakmai diákszervezeteket tömöríti az országban. A Műegyetemi Állásbörze tagja a European Fairs Clubnak (EFC), amely a legrangosabb európai állásbörzéket tömörítő szervezet.

Tevékenységeink

Nemzetközi Csereprogramunk keretében 1982 óta már több mint 2000 magyar diák utazhatott külföldre, hogy valamely cégnél illetve intézménynél a tanulmányaihoz illeszkedő szakmai gyakorlaton vegyen részt. A program kétoldalú cserén alapul: minden kiutazó magyar diákért cserébe egy külföldi diákot fogadunk és foglakoztatunk.

Magyarország 1999-ben 210 ki-, illetve beutazó hallgatóval a GDP-re vetített listán is előkelő helyet foglal el a tagországok között. Az általunk szervezett gyakorlatokat az egyetemek és főiskolák szakmai gyakorlatként elismerik.

A beutazó külföldi diákokat Egyesületünk nyári programja, a Summer Office fogadja.

Állásbörzék, melyből tavaly 9-et szerveztünk esetenként más-más diákszervezetekkel közösen. A legrangosabb ezek közül a Műegyetemi Állásbörze, amelyet a Budapesti BEST Bizottsággal közösen rendeztünk meg a Budapesti Műszaki Egyetem aulájában, több mint 100 cég és 6000 diák részvételével.

Állásvadász programunk a cégeknek abban segít, hogy megtalálják elvárásaiknak megfelelő új kollégájukat, a diákoknak pedig abban, hogy a diploma megszerzése után céljaiknak és képességeiknek megfelelő álláshoz juthassanak.

A Belső Képzési program segítségével a tagok - az általunk szervezett, illetve tartott - tréningeken és előadásokon megszerezhetik azt a tudást, amely ma már elengedhetetlen a széles látókörű műszaki értelmiség körében. A program személyiség és képességfejlesztő tréningeket, előadásokat takar, lehetőséget nyújt a kommunikáció, az időgazdálkodás, a vezetéstechnika, az önismeret, a marketing és a csoportépítés ismeretanyagának elsajátítására. Ez a programunk azt is biztosítja, hogy Egyesületünk minél magasabb színvonalon működhessen.

A Szakmai Képzési program egyesületünk átfogó programja, mellyel a mérnökhallgatókat célozzuk meg. Az általunk szervezett gyárlátogatásokkal, konferenciákkal, kiállításokkal, valamint a nemzetközi IAESTE által elismert rendezvények propagálásával a hallgatói, illetve vállalati szféra közti szakadékot kívánjuk áthidalni. Célunk ezzel segítséget adni a felnövekvő mérnökgenerációknak, hogy olyan speciális tudásanyaghoz jussanak, ami a mai magyar műszaki felsőoktatás palettáján még nem szerepel megfelelő súllyal.

Ha úgy érzed, hogy szeretnél részt venni a fenti programok bármelyikének szervezésében, vagy egyszerűen csak érdekel egy diákszervezet működése, akkor keress meg minket!

Őszi programjaink:

Október 16-17. Bevonótábor - Junior Képzési Szeminárium

A kétnapos program alatt a résztvevők megismerkedhetnek az IAESTE történetével, programjaival, csatlakozhatnak a szervezethez.

November 3-4. Veszprémi Állásbörze

A Veszprémi Állásbörze a Dunántúl egyetlen allásbörzéje. Érdemes már ott elkezdeni a munkalehetőségek felméresét.

November 5-7. Közgyűlés

A Közgyűlés célja, hogy az egyesületet érintő minden kérdésben döntést hozzon. Itt számolnak be az Egyesület vezetői - a Nemzeti Bizottság tagjai - eddigi munkájukról és ismertetik további terveiket. A megfelelő képzésben részesített juniorokat rendes taggá avatják.

Címünk:
IAESTE Hungary - Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete
Budapest, Fő u. 68, Tel: 224-1411